Projecten maken

Projecten opzetten en aansturen is een vak. En het succesvol ontwikkelen en realiseren van een project al helemaal. Maar voor minder doen wij het niet. Precies daarom noemen we onszelf projectenmákers.

Projecten op het gebied van maatschappelijke voorzieningen zijn een verhaal apart. Door het grote aantal betrokken partijen (feitelijk: iedereen), met ieder hun eigen belangen en zorgen. Doordat de oplossingen iedere keer uniek zijn, omdat iedere situatie uniek is. Door het publieke geld dat erin omgaat en moet worden verantwoord. Door de publieke belangstelling die daaruit volgt, via traditionele en sociale media. En door de besluitvorming die daarmee samenhangt.

Dergelijke projecten vragen om méér dan een ‘gewone’ proces-/projectmanager. Omdat vereiste (advies)vaardigheden op het gebied van communicatie en analytisch vermogen (luisteren, filteren, ordenen en teruggeven), creativiteit/vindingrijkheid en doorzettingsvermogen doorlopend -gelijktijdig- worden aangesproken. Dergelijke projecten vragen om ‘duizendpoten’ met een ondernemende instelling.

Daarom leveren wij ondernemende professionals, die spelen met het oog op de bal. En met het lef om soms ook buiten de lijnen te kleuren (of toch tenminste dat gebied te verkennen). Werkenderwijs wordt het doel duidelijk. En ontvouwt zich de route om dit te realiseren mét de betrokkenen die het project tot een succes (gaan) maken.

Wilt u verder praten met een ondernemende projectenmaker? Neem contact met ons op!