Procesbegeleiding Broedplaats Vinkeveen

Enkele jaren geleden kocht woningcorporatie GroenWest (Woerden) het voormalige zusterhuis Mariaoord in Vinkeveen. Voortvarend werden appartementen ontwikkeld op de verdiepingen. De invulling van de begane grond bleef echter ongewis. GroenWest schakelde Glenn en Monique in om, met lokale bevolking en ondernemers, een passende en toekomstbestendige te bedenken.

Glenn en Monique zagen een ruimte van maar liefst 1.000 m2 die volop kansen biedt aan mensen met goede ideeën of handige handen. Met GroenWest werd afgesproken om het proces toe te passen dat zij kort daarvoor een naam hadden gegeven: "Drukte van Belang". Na enkele grote, goedbezochte bijeenkomsten volgden workshops met een aantal (potentiële) ondernemers en dragers onder het totaalconcept. Ook werd een wekelijks inloopmoment geïnitieerd, waarop iedereen zijn/haar idee kon komen toelichten.

Deelnemers aan Drukte van Be!ang staan er niet alleen voor. Integendeel, het draait juist om ‘met elkaar optrekken’. Teamwork en sturing van lokale professionals geven het hele traject een steuntje in de rug. Door periodieke workshops en werkbezoeken krijgen ideeën steeds meer vorm en groeien projectvoorstellen stapsgewijs uit tot levensvatbare businessplannen.

Langzaam maar zeker ontstond een concept, waarin de betrokken partijen samen gingen werken om zo meer mogelijk te maken dan zij op eigen kracht zouden kunnen. Na een voortvarende verbouwing, werd de Broedplaats Vinkeveen op 8 april 2017 feestelijk geopend!

<<< Terug naar overzicht Opdrachten